Web 3.0 – schimbarea de care avem nevoie

Web 2.0 este acel plus de interactivitate si social media. Acest lucru face diferenta intre prima interactiune  cu site-urile web (web 1.0) unde informatia era statica si web 2.0 unde informatia este dinamica.

Utilizatorii web 2.0 pot relationa, schimba opinii, pareri, pot purta discutii pe anumite teme de interes,  pot accede la mediile sociale. Blogurile sunt principalele porti de interactiune intre utilizatorii web 2.0.

Daca trecerea de la web 1.0 la web 2.0 a avut ca scop  dezvoltarea relatiilor intre oameni, atunci intrebarea este de ce web 3.0 ?

Web 3.0 este urmatoarea schimbare fundamentala in mediul online.  Web 3.0 schimba modul  de realizare al site-urilor web, precum si modul in care utilizatorii interactioneaza cu ele.   Web 3.0 functioneaza foarte bine cu tabletele si telefoanele mobile precum si cu tehnologiile GPS.

Generatia web 3.0  usureaza sarcinile de cautare, astfel ca modul va fi  mult mai rapid si mai usor. In loc de cautari multiple, este oferita posibilitatea de a tasta o propozitie sau fraza, iar browserul web 3.0 va analiza cererea dumneavoastra. Va cauta pe internet toate optiunile posibile si apoi va organiza rezultatele pentru  cautarea dumneavoastra.

Browserul web 3.0 va functiona asemeni unui asistent personal. In timp ce cauta pe web, browserele strang informatii din intrebarile pe care le puneti.  Astfel ca proprietarii de site-uri, bloggerii au nevoie de a  actualiza continutul si a oferi  informatii complexe, complete pentru a  putea tine pasul cu evolutia web. Site-urile care nu ofera informatii utile nu vor fi luate in seama de motoarele de cautare, ulterior fiind sterse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s